Suferi de dureri de cap? Bea apă

Suferi de dureri de cap? Consumul insuficient de apă poate fi cauza. Imagine cu un stand cu băuturi pe care nu ar trebui să-l ocolești dacă suferi de dureri de cap
Suferi de dureri de cap? Consumul insuficient de apă poate fi cauza.

Ar trebui să ai o zi bună sau relativ bună, dar nu e așa pentru că te doare capul. De obicei, primul lucru la care te gândești este să iei un nurofen sau alt antiinflamator ca să faci durerea să dispară. Sau te gândești că nu te-ai odihnit suficient și că ar fi cazul să te culci mai devreme astăzi. Sau poate e de vină stresul de la muncă.

Data viitoare când te doare capul, în loc să apelezi la un antiinflamator sau calmant, încearcă mai degrabă să bei apă. Adesea, cauza principală a migrenelor o constituie aportul de apă insuficient. Consumul regulat de apă pe parcursul zilei poate reduce intensiunea migrenelor și le poate chiar elimina.

Suferi de dureri de cap? Bea apă

Conform oamenilor de știință, consumul de aproximativ șapte pahare de apă pe zi e suficient pentru a reduce semnificativ durerile de cap și a îmbunătăți viața persoanelor care suferă des de migrene și cefalee.

De ce consumul insuficient de apă conduce la dureri de cap?

Creierul nostru e înconjurat de un strat protector de fluide. Consumul insuficient de apă conduce la dispariția unei părți din aceste fluide. Subțierea stratului de protecție poate crește riscul de impact a creierului cu cutia craniană. Aceasta poate duce la dureri de cap puternice.

Cum să previi durerile de cap

Pentru a menține o cantitate suficientă de fluide în jurul creierului, crește consumul de apă zilnic. Conform unui studiu realizat pe peste 100 de persoane care sufereau frecvent de dureri de cap puternice sau ușoare, suplimentarea consumului cu 1,5 litri de apă a condus la o reducere majoră a acestora.

Stabilește-ți o rutină a consumului de apă

Pune-ți apă într-o sticlă pe birou pe care să o ai mereu în fața ochilor. Dacă acest lucru nu funcționează și te trezești la finalul zilei că sticla este întreagă, încearcă metoda următoare. Înainte de masă, bea un pahar de apă. În timp ce mănânci, mai bea încă unul. La finalul mesei, bea un al treilea pahar. În acest mod, vei crește semnificativ consumul de apă pe zi, iar în plus, vei mânca și mai puțin pentru că stomacul tău va fi mai plin. Deci, astfel vei și slăbi.

Mănâncă mai multe fructe și legume

Fructele și legumele conțin o cantitate mare de apă. Ține pe birou un fruct din care să ronțăi pe parcursul zilei. Cel mai bine e să aduci un bol cu fructe și legume gata tăiate, astfel încât să-ți fie ușor să te servești din ele. Alege sortimentele preferate și cât mai divers colorate. Astfel, vei crește și aportul de vitamine și antioxidanți protejându-ți imunitatea.

Ce altceva mai poți face când suferi de dureri de cap?

  • Încearcă să dormi mai mult. E important să dormim opt ore pe zi pentru a ne odihni în mod optim.
  • Redu consumul de cafea. Cofeina conduce la deshidratare și stimulează creierul pentru o scurtă perioadă, după care energia scade din nou.
  • Aplică tehnici de respirație sau meditație. Stresul afectează sănătatea întregului corp, iar creierul este primul care se resimte. Ajută-l să se refacă și să se protejeze mai bine de stres prin 20 de minute de meditație și tehnici de relaxare zilnice.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Surse:

  1. Daily Mail: Suffering from headaches? Leave the painkillers and just drink water
  2. Blau JN1, Kell CA, Sperling JM, Water-deprivation headache: a new headache with two variants.
DISTRIBUIE
Ruxandra Comșa
Ruxandra este licențiată în psihologie, formator și psihoterapeut în formare. Administrează site-ul povesticufluturi.ro, face voluntariat, organizează grupuri de suport și lucrează cu cupluri, grupuri și persoane care urmăresc dezvoltarea personală și care își doresc să facă o schimbare pozitivă în viața lor. Redescoperind energia creatoare din adâncul nostru, putem elibera o uriașă forță constructivă care să ne remodeleze întreaga existență. Nu e niciodată prea târziu și nu suntem niciodată prea slabi, prea bătrâni sau prea obosiți pentru a deveni exact cine ne dorim să fim.